Cursus edelsmeden

 

Lijkt het u leuk om zelf zilveren sieraden te maken?

Dat kan bij Hofsmeden in de oude basisschool van Zeijen uit 1907, in het volledig professionele atelier, waar Aafke Hof zelf ook haar eigen werk maakt. Onder haar leiding leert u de technieken om uw eigen sieraden te maken. Samen met vier andere mensen zit u gezellig rond een lange werkbank. Hier maakt u eerst twee vaste basiswerkstukjes, waar een heel aantal technieken in verwerkt zitten, zodat u deze daarna in uw eigen ontwerpen kan toepassen.

De eerste basisoefening is een bloemetje of sterretje in messing en roodkoperdraad (foto 1). Dit werkstukje is bewust zo bedacht dat er zoveel mogelijk technieken in één stuk zitten. Hier maken we doorgaans een sleutelhanger van.

Daarna volgt een zilveren ring (foto 2), met weer andere technieken. In deze ring komt een echte edelsteenkraal in, naar uw eigen keuze. De ring weegt 5 gram en kost een tientje aan zilver. (€ 2,- euro per gram) De kraal krijgt u van mij.

Over beide opdrachten wordt doorgaans elk twee lessen gedaan. Na het maken van deze werkstukjes, weet u ook redelijk de weg in het atelier, heeft u al diverse gereedschappen en machines gebruikt en kan u deze zelfstandig opnieuw gebruiken. U kan dan aan een sieraad beginnen die u zelf ontworpen of uitgekozen heeft. Omdat iedereen dan iets anders maakt, heb ik genoeg aandacht voor iedereen (5 mensen) om individueel te begeleiden. Mocht u zelf nog niets weten, dan zijn er ook voorbeelden beschikbaar.

De eerste kaart (4x) leg ik heel veel uit, zodat u daarna zelf uw eigen sieraden kan maken. Om dit te gaan ervaren zie ik wel graag dat u wel tenminste twee maanden blijft.

Hiernaast ziet u werk van cursisten. Kijkt u vaker op deze pagina, dan zal u zien dat de foto’s ook wisselen. Wekelijks worden er mooie nieuwe sieraden gemaakt, die hier in het zonnetje gezet worden. smile

 

De cursus loopt in korte periodes van één maand. Daarvoor hanteer ik een knipkaart voor vier knipjes. U kan elke maand kiezen om weer een nieuwe kaart te kopen. Het is dus geen langlopende periode waar u heel lang aan vast zit. (Wel graag minimaal twee maanden) Ik geef de cursus het hele jaar door, behalve natuurlijk wanneer ik zelf even op vakantie ben of iets anders. Er kan dus het hele jaar in- en uitgestapt. De prijs is 45,- per les, dus de kaart is 180,- voor een maand. Hier is een voordeel ingebouwd voor als u een keer niet kan. Dan knip ik namelijk ook niet en schuift uw les op. U hoeft dan, dus niet te betalen als u er een ‘keertje’ niet bent. Schuiven naar een andere groep, op een andere dag/tijdstip heeft wel de voorkeur. Indien er daar ook een afmelding is kan u aanschuiven en dat kan meestal. U krijgt  één gratis les als beloning, wanneer u er twee kaarten, iedere week wel geweest bent, dus zonder afmelding. (8x aaneengesloten over twee kaarten)

Afzeggingen wel 24 uur van tevoren, zodat ik  nog met mensen kan schuiven tussen de groepen. Anders moet ik deze les helaas toch in rekening brengen. Bent u er, buiten vakanties of een ernstige reden, 3 weken achter elkaar niet en heeft u ook niet getracht aan te schuiven op een andere dag/tijdstip van de week, dan vervalt helaas uw plaats.

Is het edelsmeden toch niet ‘je ding’ dan heeft u, na de eerste kaart, tenminste een echte zilveren ring t.w.v. € 190,- winkelwaarde. Wilt u graag doorgaan, dan mag u los gaan en zelf iets bedenken of met plaatjes komen. We kijken dan samen hoe we dat gaan maken. Kan zijn dat de moeilijkheidsgraad dan iets verlaagd moet worden. Dat is altijd nog goed gekomen! Des te langer u blijft, des te meer zult u er achter komen dat de cadeautjes die u maakt voor familie en vrienden, gelijk ligt aan de prijs van de lessen of zelfs overstijgt. 😊

De cursus is 1x per week. 2,5 uur per les.

Maandagmiddag:            13:30 – 16:00 uur.

Maandagavond:               19:30 – 22:00 uur.

Donderdagmiddag:         13:30 – 16:00 uur.

Donderdagavond:            19:30 – 22:00 uur.

(Wel graag een half uur tot 15 minuten eerder aanwezig voor koffie en thee, zodat er gezamenlijk begonnen kan worden)

Alle sieraden worden in principe uitgevoerd in zilver. Dat zilver is 2,- per gram. Een ring weegt gemiddeld 5 gram, dus maar een tientje.  Er zijn ook (half)edelstenen beschikbaar in vele slijpsels, maten en kleuren. Deze zijn van gratis, tot/tussen de 5,- en 25,- gemiddeld. Na de eerste kaart mag u ook iets van goud maken. (Wel alleen voor uzelf of in kleine familie/vriendenkring) Daarvoor kan u ook uw eigen oude goud meenemen.

Alle gebruiksmaterialen, zoals zilversoldeer, zaagjes, schuurpapier en natuurlijk het gebruik van alle gereedschappen, zit bij de prijs in. U hoeft dus niets mee te nemen of van tevoren te kopen. Alleen een goed humeur! 😊

U kan zich heden inschrijven voor:

Maandagmiddag is één plaats beschikbaar.

Donderdagmiddag is één plaats beschikbaar.

U kan mij voor de andere groepen mailen voor op een wachtlijst. 

Bel of mail op: 06-41980544, info@aafkehof.nl

Wellicht tot ziens!